Nutridrink o smaku neutralnym 125 ml
Nutridrink jest produktem wysokoenergetycznym, kompletnym pod względem odżywczym. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą.
Sposób użycia:
• Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
• Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
• Produkt gotowy do spożycia, przeznaczony do picia.
• Najlepiej podawać schłodzony.
• Pić powoli.
• Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w zamkniętej butelce, w lodówce, maksymalnie do 24 godzin.
Stosowanie:
2 butelki dziennie przez min. 14 dni, o ile lekarz lub dietetyk nie zaleci inaczej.
Wsparcie żywieniowe powinno być zalecone przez lekarza w takiej ilości i na tak długo jak pacjent tego potrzebuje (najlepiej przez cały okres trwania leczenia i rekonwalescencji po chorobie).
Składniki:
białka mleka krowiego, syrop glukozowy, woda, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), mleczan potasu, cytrynian potasu, emulgator (lecytyny (lecytyna sojowa)), wodorofosforan magnezu, chlorek choliny, aromat, cytrynian sodu, L-askorbinian sodu, chlorek sodu, chlorek potasu, mleczan żelaza(II), siarczan cynku, glukonian miedzi(II), siarczan manganu, nikotynamid, octan DL-alfa-tokoferylu, D-pantotenian wapnia, cholekalcyferol, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, octan retinylu, fluorek sodu, chlorek chromu(III), kwas pteroilomonoglutaminowy, molibdenian(VI) sodu, jodek potasu, selenian(IV) sodu, D-biotyna, fitomenadion, cyjanokobalamina.
Ważne informacje:
• Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
• Stosować pod nadzorem lekarza.
• Produkt odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
• Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat.
• Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-6 lat.
• Monitorować podaż płynów, aby zapewnić odpowiedni stan nawodnienia pacjenta.
Wyprodukowano przez:
N.V. Nutricia, Zoetermeer, Holandia
Nutricia Polska Sp. z o.o. | ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa
Nutridrink to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą. Stosować pod nadzorem lekarza.