Nutridrink o smaku truskawkowym 125 ml
Nutridrink jest produktem wysokoenergetycznym, kompletnym pod względem odżywczym. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą.
Sposób użycia:
• Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
• Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
• Produkt gotowy do spożycia, przeznaczony do picia.
• Najlepiej podawać schłodzony.
• Pić powoli.
• Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w zamkniętej butelce, w lodówce, maksymalnie do 24 godzin.
Stosowanie:
2 butelki dziennie przez min. 14 dni, o ile lekarz lub dietetyk nie zaleci inaczej.
Wsparcie żywieniowe powinno być zalecone przez lekarza w takiej ilości i na tak długo jak pacjent tego potrzebuje (najlepiej przez cały okres trwania leczenia i rekonwalescencji po chorobie).
Składniki:
woda, suchy syrop glukozowy, białka mleka krowiego, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), mleczan potasu, emulgator (lecytyny (lecytyna sojowa)), cytrynian potasu, wodorofosforan magnezu, aromat, chlorek choliny, barwnik (karmin), chlorek sodu, cytrynian sodu, L-askorbinian sodu, chlorek potasu, mleczan żelaza(II), siarczan cynku, glukonian miedzi(II), siarczan manganu, nikotynamid, octan DL-alfa-tokoferylu, D-pantotenian wapnia, cholekalcyferol, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, octan retinylu, fluorek sodu, chlorek chromu(III), kwas pteroilomonoglutaminowy, molibdenian(VI) sodu, jodek potasu, selenian(IV) sodu, D-biotyna, fitomenadion, cyjanokobalamina.
Ważne informacje:
• Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
• Stosować pod nadzorem lekarza.
• Produkt odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
• Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat.
• Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-6 lat.
• Monitorować podaż płynów, aby zapewnić odpowiedni stan nawodnienia pacjenta.
Nutricia Polska Sp. z o.o. | ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa | serwis@nutriciamedyczna.pl
Nutridrink to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w niedożywieniu i ryzyku niedożywienia związanym z chorobą. Stosować pod nadzorem lekarza.